(recept
si oblíbilo 20 návštěvníků)
Sirup z černého bezu

Potřebné ingredience
Asi 30 menších květů černého bezu (velkých 20), 2l vody, 2kg cukru, kyselina citronová, citron.
Postup přípravy
Květy jsem rozložila na tác, aby mohli různí broučci pryč. Převařila jsem vodu a nechala mírně vychladnout. Do vody jsem pak dala kyselinu citronovou, citron na kolečka a přebrané květy. Přikryla jsem celou mísu pokličkou a nechala do druhého dne louhovat. Druhý den jsem si na hrnec dala cedník a přes něj útěrku a přelila připravenou směs. Jakmile všechno přeteklo, ještě jsem vymačkala květy hezky přes útěrku. Pak už jen nasypat cukr, nechat přejít varem. Ale občas promíchat, aby se cukr nepřipálil. A teď už jenom zbývá naplnit láhve.
Hned jsem si udělala jednu limonádku. Tady je můj tip. Do skleničky hodně ledu, kolečko citronu nebo limetky, přelít sirupem a dolít perlivou vodou. Je to to nejlepší osvěžení v létě. Tak dobrou chuť.
Hned jsem si udělala jednu limonádku. Tady je můj tip. Do skleničky hodně ledu, kolečko citronu nebo limetky, přelít sirupem a dolít perlivou vodou. Je to to nejlepší osvěžení v létě. Tak dobrou chuť.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Ilonáček
(upraveno)
9. 6. 2009, 16:14






nahlásit

Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 17:26
@Ilonáček
Děkujíííí

nahlásit

DášaB
(upraveno)
9. 6. 2009, 13:10









nahlásit

Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 17:28
@DášaB
Děkujííí. Chystám se ještě na jednu várku.
Jedna láhev už totiž padla
Tímto tempem by nevystačilo ani na léto.
Tak ať vám taky chutná.
















nahlásit

Alex07
(upraveno)
9. 6. 2009, 9:32
Ahoj, je opravdu super.
Taťka nám ho dělával už když jsme byli malí caparti. Nějak jsem na něj zapomněla. V poslední době jsem kupovala Yo sirupy, a tak jsem si řekla, proč vlastně platit tolik peněz, když si člověk může udělat vlastí. A doma chutná všem.





nahlásit
varadero
(upraveno)
8. 6. 2009, 22:37
Ahojky! Taky moc doporučuji, mám stejný recept. Ještě horké dávám do zavařovacích sklenic a zavřu. Po vychladnutí by mělo být víčko zatáhnuté. Takto vydrží několik měsíců ve sklepě.


nahlásit